Search Faizal Dzasrik

Selamat Datang. Welcome to FAIZAL DZASRIK FAN CLUB

Selamat Datang. Welcome to FAIZAL DZASRIK FAN CLUB
ZAREEN | Ini Suatu Cerita & Ini Satu Cerita Alter Ego

FDFC Inspiration Theme Song | KITA OONIK by NAJIP ALI

FDTV via Faizal Dzasrik Fan Club

Faizal Dzasrik & Friends @ MPH Quill

Faizal Dzasrik & Friends @ MPH Quill

Faizal Dzasrik Fan Club | WALL OF FAME - Part I

Faizal Dzasrik Fan Club | WALL OF FAME - Part II

Faizal Dzasrik BILLBOARD | Ini Satu Cerita Alter Ego

FEEDBACK | Ini Suatu Cerita

FEEDBACK | Ini Suatu Cerita
FACEBOOK Syawa Dola & Shafiq Najib

FEEDBACK | Ini Satu Cerita Alter Ego

FEEDBACK | Ini Satu Cerita Alter Ego
INSTAGRAM @joyheni

FEEDBACK | Ini Satu Cerita Alter Ego

FEEDBACK | Ini Satu Cerita Alter Ego
FACEBOOK Kazrina Mohamed Kassim

FEEDBACK | Ini Suatu Cerita & Ini Satu Cerita Alter Ego

FEEDBACK | Ini Suatu Cerita & Ini Satu Cerita Alter Ego
INSTAGRAM @nurieie

FEEDBACK | Ini Satu Cerita Alter Ego

FEEDBACK | Ini Satu Cerita Alter Ego
GOODREADS Suhailah Iskandar

FEEDBACK | Ini Suatu Cerita

FEEDBACK | Ini Suatu Cerita
FACEBOOK Nurin Irdina

FEEDBACK | Ini Suatu Cerita & Yong Tau Foo

FEEDBACK | Ini Suatu Cerita & Yong Tau Foo
INSTAGRAM @misshanisrazak

Wednesday, 8 November 2017

FDFC | Tahniah Dayang Nurul Alia & Suami Atas Kelahiran Flower Gurl Yang Comel Ni



FDFC | Tahniah Dayang Nurul Alia & Suami Atas Kelahiran Flower Gurl Yang Comel Ni | IG FDFC | 03112017

faizaldzasrikfanclub regram @dayangnurulalia
Assalamualaikum, alhamdulillah . This my first flower for november . 6.16 am australia time . 6 jam berperang dlm LR and keluar lah flower gurl seberat 3.48kg syukur alhamdulillah
jdi ank yg solehah yaa babyyy be a goodgirl 💕 | ALHAMDULILAH. Salam Tahniah diucapkan kepada peminat karya saya, @dayangnurulalia yang baru sahaja melahirkan seorang 👸 puteri yang comel ni. Semoga menjadi insan yang bijak, cantik, hebat dan baik hati bila dah besar nanti ya. Oh ya! Bila dah pandai mengeja dan membaca nanti, sudi-sudikan-lah membaca #IniSuatuCerita, novel karya Uncle Dzas yang geli-geli remaja tu ya. Bagus untuk hilangkan stress, katanyerrr. 😜😆 Hehehe. Gurau... gurau. Hahaha. Selamat semuanya ya. CONGRATULATION Alia & Mr. Hubby! 👩👨👧💕 #baby #babygirl #princess #sweetie #comel | http://www.faizaldzasrikfanclub.com



Tuesday, 7 November 2017

FDFC | Hanah_Aziz aka Fried Chicken Bertanyakan Sambungan Novel Ini Satu Cerita Alter Ego



FDFC | Hanah_Aziz aka Fried Chicken Bertanyakan Sambungan Novel Ini Satu Cerita Alter Ego | IG FDFC | 11102017

faizaldzasrikfanclub Terima Kasih Hanah_Aziz kerana bertanyakan tentang sambungan novel #IniSuatuCerita #IniSatuCeritaAlterEgo. Alhamdulilah. Pertanyaan #rezeki sebegini-lah yang sangat memotivasikan diri saya sendiri untuk menulis dengan lebih baik lagi. Insya-Allah. Ha! #FriedChicken? 🍗. Comelnya #profile #name nya. Saya pun suka #AyamGoreng jugak! Hehehe. Yeay! 🎆🎉😉😆❤✌ #faizaldzasrik #faizaldzasrikfanclub #novel #novelis #novelist #author #penulis #buku #book #novelmelayu #world #Malaysia #Indonesia #Singapore #Brunei #BahasaMelayu #BahasaMalaysia #Twitter | http://www.faizaldzasrikfanclub.com


Monday, 6 November 2017

Manuskrip FD 06 & FD 07 | Menepati Spesifikasi Penerbit & Ini Suatu Cerita 3 Sedang Ditulis


Manuskrip FD 06 & FD 07 | Menepati Spesifikasi Penerbit & Ini Suatu Cerita 3 Sedang Ditulis | IG FDFC | 09102017

faizaldzasrikfanclub Usaha yang agak padu demi memenuhi spesifikasi pihak penerbit. Jadinya, saya terpaksa revise semula FD 06 kerana #manuskrip #manuscript ini banyak hubung kait antara setiap #bab #chapter. Sebagai #penulis, saya mahu memberikan kepuasan kepada #pembaca. Pening! Sebenarnya... Hehehe. Tapi... tidak mengapa-lah. Saya usaha yang terbaik ya! 😉✌ Oh ya! FD 07 sudah pun mula ditulis. Progress 15%. Seperti yang diberitahu kepada anda semua sebelum ini. Manuskrip FD 07 adalah #IniSuatuCerita 3. Yeay!👮👷💂 #faizaldzasrik #faizaldzasrikfanclub #novel #novelis #novelist #author #buku #book #world #novelmelayu #Malaysia #Singapore #Indonesia #Brunei #BahasaMelayu #BahasaMalaysia | http://www.faizaldzasrikfanclub.com

INSTAGRAM @faizaldzasrikfanclub

Saturday, 21 October 2017

FD Review | Eiffel I’m In Love



FD Review | Eiffel I’m In Love  (2003)| IG FDFC | 15092017

faizaldzasrikfanclub Eiffel I'm In Love (2003) | Belek-belek IG Melly Goeslaw, antara pencipta karya muzik kegemaran saya tiba-tiba terjumpa foto, poster ringkas #EiffelImInLove 2! Wo! Salah satu filem #Indonesia 🎬 yang saya tonton berulang-ulang kali menerusi PVR Astro (Record). Sebetulnya, pada era terdahulu... filem #AdaApaDenganCinta sangat sukses di #Malaysia. Saya ke toko muzik. Ternampak kaset EIIL. "Filem apa ni?" Saya tertanya. Tertera nama #MellyGoeslaw pada album OST #EIIL. Tanpa berfikir panjang, saya terus beli kerana cukup meminati dan berpuas hati dengan OST #AADC. Pertama kali, mendengar OST ini dalam kereta #mobil teman. Lagu-lagunya enak bangat! Lalu saya akhirnya dapat ketemu dan nonton VCD filemnya. Ternyata muzik sama filemnya cocok sekali. Saya harap sekuel filem ini akan sukses. Nggak sabar nih, mau nonton sama nyokap gue. Hehe. Oh ya. Saya & adik saya, Meen #FD1stReader pernah berduet menyanyikan lagu tema filem ini #Pujaanku dan disiarkan di SoundCloud, boleh juga didengari di panel gajet blog FDFC (buka versi web version). Hehehe. 😍😉 #FDReview (Movie EIIL1) : 💎💎💎💎 | FD Review (OST) : 💎💎💎💎💎💎 #moviereview #OSTreview #movie #filem #lovestory | http://www.faizaldzasrikfanclub.com

Friday, 20 October 2017

FD Review | My Girl (2005)


FD Review | My Girl (2005) | IG FDFC | 10042017

faizaldzasrikfanclub My Girl (2005) | Selesai menonton semula drama bersiri hit #Korea berjudul #MyGirl (2005) secara marathon 16 episod selama tiga hari berturut-turut! Saya sangat suka drama ni. Sangat berjaya membuatkan saya terhibur, tercabar dan berasa bahagia. Best! 😊😁. Drama bersiri ini kekal dalam 'favourite list' saya sebagai drama bersiri terbitan luar negara #kedua paling terbaik yang pernah saya tonton selepas #ThePrincess / #LuerdKatiyya (2004) dari #Thailand menerusi Slot Teater ASEAN. TQ Meen #FD1stReader yang 'recommend' drama bersiri My Girl kepada saya 11 tahun yang lalu. You always know my taste so well-lah! 😆😊✌ #Perghh! #FDReview : 💎💎💎💎💎💎 #faizaldzasrik #faizaldzasrikfanclub #leedongwook #leedahae #koreandrama | http://www.faizaldzasrikfanclub.com

Thursday, 19 October 2017

FD STORY | Tersalah EMOJI, Boleh Mencetuskan Salah Faham



FD STORY | Tersalah EMOJI, Boleh Mencetuskan Salah Faham | IG FDFC | 05102017

faizaldzasrikfanclub #Smiley #Emoticon #Emoji #Icon atau apa sahaja nama yang anda sebut sebagai 'grafik tambahan' ini lazim digunakan sebagai penyeri setiap SMS, Whatsapp, Status Media Sosial dan lain-lain. Tapi AWAS! Berhati-hati lah semasa 'memilih' icon yang betul dan positif. #Netizen bijak bermain dengan maksud tersirat. Adakalanya gabungan dua atau tiga icon boleh membawa maksud berbeza. Sama ada dibenar-ertikan atau disalah-ertikan, mampu membawa punca pergaduhan tambahan pula apabila menyentuh sensitiviti seseorang. Boleh bernakal-nakalan tetapi biar-lah bertempat. Bersopan santun lebih banyak mendatangkan kebaikan. ❤💙💚💛💜 #FDSTORY | http://www.faizaldzasrikfanclub.com

Wednesday, 18 October 2017

FDFC | Zul Amirul Zulkifli & Hashtag #IniSuatuCerita



FDFC | Zul Amirul Zulkifli & Hashtag #IniSuatuCerita | IG FDFC | 04102017

faizaldzasrikfanclub Rasanya sudah kali kedua @zul_amirul_zulkifli aka Abang #MRT 👮 (kiri) men-tagged #IniSuatuCerita pada fotonya di IG. Zul, gotcha! Hahaha. #Peminat #Fan #Ngefan #novel#karya saya antara paling aktif menekan #like pada status-status saya bermula di page FB FDFC, kemudian di Timeline FB dan terkini di kedua-dua IG @faizaldzasrik & @faizaldzasrikfanclub. Zul ni orangnya memiliki semangat setiakawan yang bagus. Anda boleh skodeng IGnya nanti. Hehe. Mr. Nice Guy yang begitu menghargai nilai-nilai persahabatan, seakan-akan sama dengan watak #LanSyukZareen dalam novel 'Ini Suatu Cerita'. Terima Kasih ya Zul sebab selalu like status-status Abang Dzas. Yeay! Alhamdulilah. 😆😁✌🚄 #faizaldzasrik #faizaldzasrikfanclub #novelis #author #penulis #writer #buku #book #world #Malaysia #Indonesia #Brunei #BahasaMelayu #BahasaMalaysia | http://www.faizaldzasrikfanclub.com
INSTAGRAM @faizaldzasrikfanclub



Tuesday, 17 October 2017

FD STORY | Helping Hands, Saling Tolong Menolong



FD STORY | Helping Hands, Saling Tolong Menolong | IG FDFC | 02102017

faizaldzasrikfanclub Dalam kehidupan, bukan kita seorang diri sahaja yang hidup tetapi ada orang-orang lain juga yang HIDUP BERSAMA dengan kita. Adakalanya, kita memerlukan bantuan. Kita juga harus sentiasa ingat adakalanya kita juga PERLU MENGHULURKAN bantuan. Atas dasar #commonsense, di mana sebaik-baiknya apabila tinggal dalam sesuatu komuniti kehidupan, kita perlu peka dan sentiasa tolong menolong antara satu sama lain. Bila & Bagaimana kita harus menolong? Apabila kebolehan dan keberadaan kita melebihi orang yang harus ditolong. Di situ-lah 'ultimate point' di mana TUHAN menguji AKAL & FIKIRAN yang telah dikurniakan kepada kita. Bagaimana kebijaksanaan kita bertindak dengan membezakan penilaian lain yang berdasarkan HATI & PERASAAN. Kasih Sayang itu SANGAT INDAH. 🌈💕 #FDSTORY | http://www.faizaldzasrikfanclub.com

Monday, 16 October 2017

FD STORY | Air Soya, Mampu Meneutralkan Asid Dalam Perut



FD STORY | Air Soya, Mampu Meneutralkan Asid Dalam Perut | IG FDFC | 02102017

faizaldzasrikfanclub Kupon #McCafe tamat 30092017. Malam semalam saya sempat #redeem. Nasib baik ingat! Dapat ler saya, Iced Latte #free. Alhamdulilah. Hehehe. 😜😁 #HomeSoy sekotak wajib ada dalam peti ais. Saya ni kan extremis #pedas dan #masam. Jadinya, soya yang bersifat #alkali sangat membantu meneutralkan perut. ASID VS ALKALI = ph7 (Neutral pada kertas litmus). Itu-lah imbasan pembelajaran subjek #Sains untuk anda pada hari ini. Hahaha. 😅😝 #FDSTORY | http://www.faizaldzasrikfanclub.com
INSTAGRAM @faizaldzasrikfanclub


Sunday, 15 October 2017

FD Review | Doctor Strange (2016)



faizaldzasrikfanclub regram @doctorstrangeofficial
Impressive
😉
#DoctorStrange (2016) | Kelmarin saya menonton filem ini di #FoxMovies. Apa yang saya boleh katakan menerusi filem ini apabila ia mengambil semangat spiritual dan ilmu kebatinan orang #Asia Purba yang disatukan dengan idealisme orang Barat. Dengan bersifat tenang sebenarnya boleh memberikan kekuatan dalaman yang magikal. CGI filem ini sangat mantap dan selari dengan plot-plot jalan cerita yang ingin ditonjolkan dalam filem ini. #FDReview : 💎💎💎💎💎 #movie #moviereview #marvel #cinema #actionmovie #bestmovie #faizaldzasrik #faizaldzasrikfanclub | http://www.faizaldzasrikfanclub.com



Saturday, 14 October 2017

FDFC | Oh! Britney, Si Kambing Hitam Yang ‘Blur’



FDFC | Oh! Britney, Si Kambing Hitam Yang ‘Blur’ | IG FDFC | 13092017

faizaldzasrikfanclub Selepas 'Cerita Tiga Teruna', sekali lagi saya pernah menyumbangkan sebuah karya cerpen bagi penerbitan #novel #kompilasi #Remaja @ #PTSOne pada tahun berikutnya. Masih mengekalkan tema khas #AidilFitri #EidMubarak #AidilAdha. Saya menulis kisah berjudul 'Oh! Britney' sepanjang 9 muka surat. Kisah percintaan 'geli-geli remaja' antara jejaka bendul dan penyayang bernama ATAN dan LIYA, gadis muslimah yang memiliki perasaan cinta yang kuat tetapi garang-garang manja dan #attentionseeker. Hehehe. Kisah percintaan mereka sentiasa dilatari dengan kehadiran BRITNEY, seekor kambing hitam betina yang 'blur' menjadi penyebab penting jalan cerita antara mereka berdua. Cerpen ini ditatarias dengan elemen kemasyarakatan dan suntikan #moralvalue dalam bentuk sindiran. Agak nakal! Hehe. Bagi saya karya cerpen ini hanya projek kecil sahaja, tetapi seingat saya mengejutkan juga-lah apabila ada peminat karya ini menghantar e-mail maklum balas positif tentang cerpen ini kepada saya. Alhamdulilah. Terima Kasih. TQSM. Hehehe. 😉😊😍✌💕 #faizadzasrik #faizaldzasrikfanclub #cerpen #novelis #author #penulis #buku #book #malaysia #indonesia #singapore #brunei #bahasamalaysia #bahasamelayu | http://www.faizaldzasrikfanclub.com


Friday, 13 October 2017

FD Review | Divergent (2014)



FD Review | Divergent (2014) | IG FDFC | 10082017

faizaldzasrikfanclub Divergent (2014) | I really like the idea of seggregate other people's life through designated faction. The reckless become DAUNTLESS and the rest with no need furthermore explaination. You have to watch this movie! I believed that the audience will start thinking. "Who am I gonna be? Abnegation? Simple life. Hell No!" Hahaha. If you get noticed, the whole idea was all about commercialized the thought of communist-ism into a mainstream fiction drama. The DIVERGENT? Diversity by mixture of feelings and abilities. If you are perfectly good (just good, not even great), you'll become a new threat. That's how the storyline told us. Hehehe. Definitely, one of my favorite movie. #FDReview : 💎💎💎💎💎💎 #BestMovie #Movie #Film #ActionMovie #MovieReview #World #Cinema | http://www.faizaldzasrikfanclub.com

Thursday, 12 October 2017

FD Review | Cun! (2011)



FD Review | Cun! (2011) | IG FDFC | 10082017

faizaldzasrikfanclub Cun! (2011) | Saya sangat suka filem #CUN. Entah berapa puluh kali saya tonton filem ini. Filem dah separuh jalan pun saya tonton, lagi 5 minit nak habis tayang pun saya tonton jugak. Apa yang menarik tentang filem ini? Jalan ceritanya sangat lancar dan baik. Banyak momen yang menarik. Lakonan 🎭 #RemyIshak, #NadiyaNisaa & #NingBaizura juga mantap. Bukan sekadar filem cinta tetapi lebih sarat dengan kasih sayang kekeluargaan. 😍💕 #FDReview : 💎💎💎💎💎💎 #movie #moviereview #filem #lovemovie #familymovie #bestmovie | http://www.faizaldzasrikfanclub.com
INSTAGRAM @faizaldzasrikfanclub


Wednesday, 11 October 2017

FD Review | VALERIAN and the City of a Thousand Planets (2017)



FD Review | VALERIAN and the City of a Thousand Planets (2017) | IG FDFC | 28072017

faizaldzasrikfanclub regram @badgalriri
#VALERIAN premiere in Hollywood today!!! Shout out to the legendary @lucbesson for once again shutting it down with this phenomenal work of art!
Just days away....Who watching come 21st???
#BUBBLE | VALERIAN and the City of a Thousands Planets (2017) | #Rihanna tampil sebagai Cameo yang berkebolehan menghiburkan orang. Saya rasa itu-lah 'selling point' utama filem ini. Keseluruhan cerita menggambarkan bagaimana jika manusia termasuk makhluk alien lain tinggal dan berinteraksi dalam satu komuniti sejagat yang sama. Twist filem ini, pada perbezaan setiap makhluk dalam misi dan visi kehidupan mereka. Sejujurnya saya menonton filem ini di #TGVCinema tapi saya tertidur dari awal cerita hingga babak Rihanna muncul di pertengahan cerita. Mungkin penat dan keletihan kerana menonton pada waktu lewat petang. Namun begitu, saya tidak 'lost'. Masih boleh 'catch up' dan memahami mesej sebenar filem ini. Hehehe. 😁✌😜 #FDReview : 💎💎💎💎 #movie #moviereview #cinema #actionmovie #alien #bestmovie #faizaldzasrikfanclub | http://www.faizaldzasrikfanclub.com
INSTAGRAM @faizaldzasrikfanclub


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...