Search Faizal Dzasrik

Selamat Datang. Welcome to FAIZAL DZASRIK FAN CLUB

Selamat Datang. Welcome to FAIZAL DZASRIK FAN CLUB
ZAREEN | Ini Suatu Cerita & Ini Satu Cerita Alter Ego

FDFC Inspiration Theme Song | KITA OONIK by NAJIP ALI

FDTV via Faizal Dzasrik Fan Club

Faizal Dzasrik & Friends @ MPH Quill

Faizal Dzasrik & Friends @ MPH Quill

Faizal Dzasrik Fan Club | WALL OF FAME - Part I

Faizal Dzasrik Fan Club | WALL OF FAME - Part II

Faizal Dzasrik BILLBOARD | Ini Satu Cerita Alter Ego

FEEDBACK | Ini Suatu Cerita

FEEDBACK | Ini Suatu Cerita
FACEBOOK Syawa Dola & Shafiq Najib

FEEDBACK | Ini Satu Cerita Alter Ego

FEEDBACK | Ini Satu Cerita Alter Ego
INSTAGRAM @joyheni

FEEDBACK | Ini Satu Cerita Alter Ego

FEEDBACK | Ini Satu Cerita Alter Ego
FACEBOOK Kazrina Mohamed Kassim

FEEDBACK | Ini Suatu Cerita & Ini Satu Cerita Alter Ego

FEEDBACK | Ini Suatu Cerita & Ini Satu Cerita Alter Ego
INSTAGRAM @nurieie

FEEDBACK | Ini Satu Cerita Alter Ego

FEEDBACK | Ini Satu Cerita Alter Ego
GOODREADS Suhailah Iskandar

FEEDBACK | Ini Suatu Cerita

FEEDBACK | Ini Suatu Cerita
FACEBOOK Nurin Irdina

FEEDBACK | Ini Suatu Cerita & Yong Tau Foo

FEEDBACK | Ini Suatu Cerita & Yong Tau Foo
INSTAGRAM @misshanisrazak

SOUNDCLOUD Faizal Dzasrik #Karaoke

Monday, 18 September 2017

Manuskrip FD 06 | Lan, Syuk & Zareen (Ini Suatu Cerita) Tampil Sebagai Cameo FD 06



Manuskrip FD 06 | Lan, Syuk & Zareen (Ini Suatu Cerita) Tampil Sebagai Cameo FD 06 | IG FDFC | 11082017

faizaldzasrikfanclub Lan, Syuk & Zareen sememangnya dirancangkan sebagai #cameo dalam #storyline Manuskrip FD 06. Bukan sekadar 'tempelan' sahaja tetapi muncul sebagai watak-watak penting dalam bab-bab melibatkan Mr. A & Miss O. Agaknya apakah peranan dia orang bertiga ni? Hehehe. Jeng! Jeng! Jeng! Bagi yang baru sahaja mengenali saya, Lan, Syuk & Zareen adalah tiga watak novel fiksyen yang begitu diminati oleh para peminat karya saya. Watak-watak 'cari makan'. Hehehe. Tak faham betul-lah dengan ngefans novel saya ni. Berkenan kat dia orang bertiga tu. Kat saya ni takde pulek. Tak pasal! Hahahahahahaha. 😜😆😇 #manuskrip #manuscript #novel #novelis #novelist #author #penulis #writer #book #buku #bahasamelayu #bahasamalaysia #world #malaysia #indonesia #singapore #brunei | http://www.faizaldzasrikfanclub.com
INSTAGRAM @faizaldzasrikfanclub



BUY ONLINE via Faizal Dzasrik Merchandise
Juga terdapat di kedai-kedai buku seluruh Negara
(sementara stok masih ada)
also available at bookstores nationwide
(while stocks last)

Friday, 15 September 2017

Manuskrip FD 06 | 2 Hero & 1 Heroin



Manuskrip FD 06 | 2 Hero & 1 Heroin | IG FDFC | 08082017  
faizaldzasrikfanclub Watak Mr. U sebenarnya tiada dalam #storyline asal, tetapi ketika manuskrip menjalani pengolahan... watak Mr. U cukup menyerlah dan boleh memberikan impak variasi penceritaan di samping watak Mr. A. Berita baik untuk para peminat karya yang #perempuan. Kedua-dua #HERO saya tampan dan masih belum berpunya. Hahahahahaha. 😆😜😇👮💂 #character #manuskrip #manuscript #novel #novelis #novelist #author #penulis #book #buku #bahasamelayu #bahasamalaysia #world #malaysia #indonesia #singapore #brunei | http://www.faizaldzasrikfanclub.com


BUY ONLINE via Faizal Dzasrik Merchandise
Juga terdapat di kedai-kedai buku seluruh Negara
(sementara stok masih ada)
also available at bookstores nationwide
(while stocks last)

Wednesday, 13 September 2017

FDFC | Loqman, Follower Paling Setia Sejak Zaman Friendster, MySpace, Facebook, terkini di Instagram


FDFC | Loqman, Follower Paling Setia Sejak Zaman Friendster, Myspace, Facebook, terkini di Instagram | IG FDFC | 04082017
faizaldzasrikfanclub regram @namasayaloqman
Athletica tonight.

Feeling refresh after the dreadful routines.
Now lets go back and continue cardio in front of the oven. 2 boxes of brownies to be made for two clients tomorrow morning. | Loqman antara #peminat #fan #ngefan karya #novel saya yang dominan dalam ingatan. Dari zaman #Friendster #Myspace hingga ke #Facebook dan terkini di #Instagram, Loqman sentiasa follow saya. TQSM Bro.
😁😁 Bagus Loqman ni. Sekarang dah jadi #AbangSado. Bijak berMBA dan pandai berBAKING pula tu. Hehehe. Terima Kasih kerana hingga kini masih lagi memberikan sokongan kepada Abang Dzas. Selamat Maju Jaya, Loqman! ✌😊🍰🍪💜💙 #faizaldzasrik #faizaldzasrikfanclub #novelis #novelist #author #penulis #malaysia #brunei #indonesia #singapore | http://www.faizaldzasrikfanclub.com



BUY ONLINE via Faizal Dzasrik Merchandise
Juga terdapat di kedai-kedai buku seluruh negara
(sementara stok masih ada)
also available at bookstores nationwide
(while stocks last)

Monday, 11 September 2017

FDFC | Cerpen ‘Siput Sedut’ Ditolak, ‘Cerita Tiga Teruna’ Diterima



FDFC | Cerpen ‘Siput Sedut’ Ditolak, ‘Cerita Tiga Teruna’ Diterima | IG FDFC | 03082017

faizaldzasrikfanclub Selain novel-novel solo, sebenarnya saya pernah menyumbangkan karya cerpen bagi penerbitan novel kompilasi. Antaranya #Remaja @ #PTSOne. Cerpen saya berjudul 'Cerita Tiga Teruna' pada bab paling akhir dalam novel kompilasi khas #AidilFitri #EidMubarak ini. Adaptasi watak #Lan, #Syuk & #Zareen dari novel solo saya #IniSuatuCerita. Karya asal yang saya berikan kepada editor berjudul #SiputSedut. Hehehe. Iya, memang betul. Itu-lah judulnya. Kisah sekeluarga yang teringin nak menjamah lauk siput sedut ketika berbuka puasa. #Cerpen saya itu DITOLAK. Saya diminta mengadaptasi semula watak 3 Hero Nakal ini dalam cerita suasana Ramadhan. Cerpen kali kedua ini diterima. Editor suka. Para pembaca pun suka. Alhamdulilah. Hehehe. 😊😉😁 #faizaldzasrik #faizaldzasrik #cerpen #kompilasi #novel #novelis #novelist #author #penulis #buku #book #malaysia #indonesia #singapura #brunei #bahasamalaysia #bahasamelayu | http://www.faizaldzasrikfanclub.com



BUY ONLINE via Faizal Dzasrik Merchandise
Juga terdapat di kedai-kedai buku seluruh negara
(sementara stok masih ada)
also available at bookstores nationwide
(while stocks last)

Thursday, 7 September 2017

FDFC | Apabila Peminat Misteri Menyuruh Kawan-Kawannya Merompak Novel ‘Ini Suatu Cerita’



FDFC | Apabila Peminat Misteri Menyuruh Kawan-Kawannya Merompak Novel ‘Ini Suatu Cerita’| IG FDFC | 01082017

faizaldzasrikfanclub Petikan ringkas yang saya ambil dari blog #peminat #fan #ngefan karya saya. Biasanya setiap foto atau keratan komen yang saya jumpa di Internet, akan diletakkan #caption dalam #file simpanan. TAPI... saya terlupa keratan komen ini dari blog yang mana. Hehehe. Hadoi! Maafkan Abang Dzas ler, Dik. Apa yang penting, siapa pun adik yang seorang ni... Abang Dzas tetap ingin mengucapkan Terima Kasih. 😊😆👍💕 Suka cara adik ni mengekpressikan pendapatnya. Sampai suruh kawan-kawannya #merompak. 😈 Hamboih! Tak baik tau, Dik. Sabor je-lah. Hahahaha. 😆😆😇 #faizaldzasrik #faizaldzasrikfanclub #comment #feedback #IniSuatuCerita #novel #novelis #novelist #author #penulis #buku #book #world #malaysia #singapore #indonesia #brunei #timorleste #southernthailand | http://www.faizaldzasrikfanclub.com



BUY ONLINE via Faizal Dzasrik Merchandise

Juga terdapat di kedai-kedai buku seluruh negara 
(sementara stok masih ada)
also available at bookstores nationwide 
(while stocks last)

Tuesday, 5 September 2017

FDFC | Terima Kasih Amalina Norzet!



FDFC | Terima Kasih Amalina Norzet! | IG FDFC | 31072017

faizaldzasrikfanclub Terima Kasih @amal_linanorzet 😉✌💕. #Peminat #Fan #Ngefan karya yang sudah lama saya kenali di #Facebook hingga-lah ke #Instagram. Terima kasih kerana terus memberikan sokongan. Serius, saya terharu. Alhamdulilah. 😊😃 #faizaldzasrik #faizaldzasrikfanclub #IniSuatuCerita #novel #novelis #novelist #author #penulis #buku #book #malaysia #indonesia #singapore #brunei | http://www.faizaldzasrikfanclub.com


BUY ONLINE via Faizal Dzasrik Merchandise

Juga terdapat di kedai-kedai buku seluruh negara 
(sementara stok masih ada)
also available at bookstores nationwide 
(while stocks last)

Thursday, 31 August 2017

FDFC | Diera, Pencetus Kelahiran Faizal Dzasrik Fan Club



FDFC | Diera, Pencetus Kelahiran Faizal Dzasrik Fan Club | IG FDFC | 28072017

faizaldzasrikfanclub regram @iam_deera
Jangan cakap tokcek tak payung.
✌️ | Asal-Usul #faizaldzasrikfanclub ??? Ia bermula daripada #peminat karya #novel saya yang comel ini. Namanya Diera berasal dari #KotaBharu, #Kelantan. #Facebook page mula diperkenalkan pada ketika itu. Salah seorang penulis #PTS telahpun memperkenalkan FB fanpage rasminya. Saya sering 'berlegar-legar' di FB. Diera mencadangkan kepada saya supaya menubuhkan satu page untuk para peminat novel saya. Saya fikir dahulu sepanjang lewat malam, kemudiannya menjelang Subuh saya menerbitkan FB page FDFC pada 13032010 secara rasmi, sebelum kelahiran novel ke-3, #Burger #Del. Itu-lah titik sejarah permulaan FDFC. Diera pada zaman awal remajanya aktif berkomunikasi di FB. Saya ingat lagi, waktu saya dalam keadaan sedih, Diera ada menulis satu post yang menyentuh hati saya. Dengan harapan kepada-Nya supaya saya pulih. Terima Kasih, Diera. 😂😊 Diera ni jugak #fan, #ngefan fanatik K-Pop! Sama macam Mama saya. Jadinya, kami sembang-sembang juga-lah pasal K-Pop terutamanya #SuperJunior. 😜😄 Saya pernah prank sekali di FB. Saya tulis "Sejuk cuaca pagi ni seperti di Wilayah Hangeng, China." Diera balas "Hangeng?". Hahaha. Memang saya tak boleh tipu. Mesti ler Diera tahu itu bukan nama wilayah tetapi nama ahli #SuJu. Hahaha. Kantoi! Abang Dzas doakan semoga Diera berjaya & bahagia dalam kehidupan. Insya-Allah. TQ So Much, Diera. #Hwaiting! ✌💕😊 #faizaldzasrik #faizaldzasrikfanclub #malaysia #indonesia #singapore #brunei #novelis #novelist #buku #book #author #penulis | http://www.faizaldzasrikfanclub.com


BUY ONLINE via Faizal Dzasrik Merchandise
Juga terdapat di kedai-kedai buku seluruh negara
(sementara stok masih ada)
also available at bookstores nationwide
(while stocks last)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...